Meny

Helseansatt tatt for blotting foran jente (9)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En helseansatt i Vest-Finnmark er tatt ut av tjeneste etter å ha innrømmet å ha blottet seg foran en ni år gammel jente.

Mannen innrømmet i forrige uke at han blottet sin penis foran jenta, skriver iFinnmark.

– Jeg har ingen pedofile dragninger. Det har rett og slett kortsluttet for meg i et lite øyeblikk på noen få sekunder. Jeg er beredt til å ta min straff, sier han.

Han viser til at han aldri har gjort noe lignende verken før eller siden og fremhever at jenta tok initiativet til det som skjedde ved å begynne å berøre ham. Han fastholder likevel at han har skylda for det som skjedde.

Assisterende fylkeslege Bjørn Øygard forteller mandag til avisa at de starter tilsynssak mot den helseansatte.

– Når vi har fått inn den informasjonen vi trenger, må vi vurdere om det er en sak som er så alvorlig at den skal oversendes Statens helsetilsyn. På generelt grunnlag vil ofte saker der helsepersonell har gjort noe som medfører strafferettslig ansvar vil oversendt tilsynet. De vurderer da om det skal gis advarsel eller om det fører til forføyning av autorisasjonen, forklarer han.

Mannen er tatt ut av tjeneste, og i tillegg risikerer han å miste autorisasjonen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus