Meny

Trump: – Annerledes om franskmenn hadde våpen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump sa lørdag at angrepet i Paris «ville vært annerledes» om sivile hadde våpen.

– Når du ser på Paris, med de strengeste våpenlovene i verden, var det ingen andre enn de slemme som hadde våpen, sa Trump, som for tiden driver valgkamp i Texas. På møtet ble det holdt ett minutts stillhet for ofrene i Paris.

– Ingen hadde våpen, og de bare skjøt dem en og en, og så brøt de inn, det ble en skuddveksling og terroristene ble drept til slutt, sa den 69 år gamle milliardæren, som tidligere har sagt at han selv av og til bærer våpen for å beskytte seg.

– Og en ting sier jeg – og du kan si hva du vil – om de hadde våpen, om våre folk hadde våpen, hvis de fikk lov til å bære våpen, ville situasjonen vært svært, svært annerledes.

Trump insisterte også på at amerikanske byer med strenge våpenlover, som blant annet Chicago, har mer voldskriminalitet. Tanken om «en bra fyr med våpen» som en motvekt til bevæpnede kriminelle er et kjent argument fra deler av den amerikanske våpenlobbyen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus