Meny

Øyenvitne: – De skjøt oss som fugler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Et blodbad». «Som scener fra helvete». Slik blir det blodigste angrepet i Frankrike siden annen verdenskrig beskrevet av øyenvitner.

Konserten med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal i konsertsalen Bataclan gikk mot slutten da bevæpnede menn stormet bygningen.

– De rørte seg ikke. De bare sto der, i den bakre delen av konsertsalen, og skjøt på oss. Som om vi var fugler, sier radioreporteren Julien Pearce, som var på konserten, til CNN.

Konserten var utsolgt, ifølge BBC. Lokalet rommer cirka 1.500 mennesker.

– Det var som en scene fra helvete. Konserten ble avbrutt, og alle lå på gulvet mens de fortsatte å skyte på mennesker, sier en person til Radio France.

Les også: Hollande: – Kampen vil bli nådeløs

– Så de ble skutt

Angrepene skjedde på seks steder samtidig. En mann som var vitne til angrepet ved Rue de la Fontaine-au-Roi, der minst fem personer ble drept, beskriver angrepet som «profesjonelt».

– Han var venstrehendt og skjøt skuddsalver med tre eller fire skudd per gang. Det var helt bevisste og profesjonelle skuddsalver. Han skjøt tre eller fire

Se video: Vitne: – De ba alle legge seg på gulvet

personer som satt i stoler ved kafeens vindu. Vi så at de ble skutt. De veltet fra stolene og falt i bakken, sier den dansk-britiske psykoterapeuten Mark Colclough til avisen The Guardian.

Bakgrunn: Rundt 120 drept i parisisk blodbad

– Telefonen reddet livet mitt

Øyenvitnet Sylvestre snakket i telefonen da en eksplosjon gikk av ved fotballstadion Stade de France.

– Jeg snakket i telefonen i det jeg gikk over gaten, og plutselig eksploderte det rett foran meg, sier han til iTele.

Franskmannen mener telefonen reddet livet hans.

– Det var telefonen som tok støtet fra eksplosjonen og reddet meg. Ellers hadde hodet mitt blitt sprengt i biter, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus