Meny

Minst sju døde i helikopterstyrt i Slovakia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst sju personer mistet livet da et helikopter som kan ha blitt brukt til menneskesmugling, styrtet øst i Slovakia.

Myndighetene tror dødstallet etter ulykken vil stige. Talsmann Ivan Netik i innenriksdepartementet sier helikopteret trolig ble brukt til å smugle mennesker over Europas yttergrense. Ifølge innenriksminister Robert Kalinak ble helikopteret observert da det krysset grensen ulovlig tidligere i uken.

Helikopteret, et polskprodusert Mi-2, fløy i tåke om natten for å unngå grensevaktene. Det fløy lavt over bakken og foretok flere risikable manøvre.

– Som dere ser, er det ingenting menneskesmuglere og andre smuglere ikke er villige til å gjøre, sier Kalinak.

Seks omkomne ble funnet i vraket av helikopteret fredag, og ytterligere en person ble funnet død flere timer senere. Ukrainsk grensepoliti tror minst to ukrainere var om bord, i tillegg til fire personer fra Sørøst-Asia.

Slovakiske myndigheter sier de foreløpig ikke kan utelukke at helikopteret ble brukt av sigarettsmuglere, en praksis som er observert tidligere.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus