Meny

Franskmenn etterlyser sine kjære på sosiale medier

En fransk politimann snakker med en overlevende ved konsertlokalet Bataclan. I Paris har innbyggere etablert emneknaggen #portesouvertes (åpne dører), som et innkvarteringstilbud til folk som er blitt evakuert fra områdene som er angrepet. Foto: Christian Hartmann / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Desperate franskmenn tok til sosiale medier for å finne ut om venner og familie var trygge etter angrepene.

Franskmenn tok til sosiale medier for å finne venner og familie, lete etter steder å bo og for å fortelle verden at de hadde overlevd terrorangrepet hvor minst 120 mennesker mistet livet og 200 ble såret.

Flere la ut oppfordringer på sosiale medier om hjelp til å finne venner og familie som hadde vært i nærheten av angrepene, skriver nyhetsbyrået AFP.

Les også: Hollande: – Kampen vil bli nådeløs

– Om noen har sett Lola, 17 år, på #Bataclan i kveld, kontakt oss, skrev en person på Twitter.

En annen uttrykte bekymring for vennen Thibault, som også var på konserten.

– Han svarer ikke. Hjelp meg, heter det i den twittermeldingen.

– Vi ser etter Marie, som var på Bataclan, vi har ikke hørt noe fra henne. Hvis du ser henne, vær vennlig å kontakte meg #Bataclan, heter det i en Twitter-melding fra @Photographys, der det også er lagt ut et bilde.

Les også: Rundt 120 drept i parisisk blodbad

«Hvis du har noe nytt om Christophe aka @MokeComputer han var på Bataclan i kveld, og vi trenger å høre fra ham, heter det i en annen Twitter-melding fra @Lorelei_Jade.

Facebook har etablert en side der brukere kan registrere at de er i trygghet hvis de tidligere har oppgitt Paris som sitt oppholdssted på profilene sine.

I Paris har innbyggere etablert emneknaggen #portesouvertes (åpne dører), som et innkvarteringstilbud til folk som er blitt evakuert fra områdene som er angrepet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus