Været: OBS-varsel for hele Sør-Norge

Vannstanden kan komme til å bli høy flere steder i helgen. Her fra springfloa i Stavanger i 2013. Kommunen la ut sandsekker for å unngå at vannet skulle trenge inn i butikker og hus.
Vannstanden kan komme til å bli høy flere steder i helgen. Her fra springfloa i Stavanger i 2013. Kommunen la ut sandsekker for å unngå at vannet skulle trenge inn i butikker og hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel som gjelder for nesten hele Sør-Norge. I fjellet blir det vanskelig kjøreforhold på grunn av vind og snøbyger. Langs kysten blir det kraftig høyvann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Vestlandet, i Trøndelag og langs kysten av Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus er det ventet høy vannstand. Ytterst på kysten av Vestlandet blir det kombinert med 4-6 meter høye bølger fra vest, melder Meteorologisk institutt. Høyest flo er ventet lørdag formiddag.

– Tar du Bryggen i Bergen som eksempel, betyr det at vannet fint kan komme inn på butikkgulvene der. Vestavind, på kysten opp i sterk kuling, gir i tillegg oppstuing av vann. Og så kommer bølger på toppen av det igjen. Da kan det skvulpe litt ekstra, sier statsmeteorolog Gunnar Livik ved Vervarslinga på Vestlandet til Bergens Tidende.

Sjekk været der du er

På grunn av snøbyger og sterk vind er det varslet vanskelige kjøreforhold i fjellområdene i vestlige fjellområder i Aust-Agder, Telemark og Buskerud, samt på Vestlandet.

NVE varsler dessuten fare for jordskred i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland.