Meny

Frp: Opposisjonen tok feil om snikinnføring av politivåpen

– Vi har lenge blitt beskyldt for snikinnføre bevæpning av politiet, sier Ulf Leirstein. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At den midlertidige bevæpningen snart er over, viser at regjeringen ikke hadde planer om å snikinnføre politivåpen, sier Fremskrittspartiets Ulf Leirstein.

– Vi har hele tiden sagt at vi legger de faglige vurderingene til grunn. Derfor aksepterer vi selvsagt denne beslutningen og tar den til etterretning, sier Leirstein til NTB.

– Nå har opposisjonen og Arbeiderpartiet noe å svare for. Vi har lenge blitt beskyldt for snikinnføre bevæpning av politiet, tilføyer han.

Leirstein understreker at Fremskrittspartiet fortsatt ønsker en permanent bevæpning av norsk politi, men at partiet erkjenner at det ikke er flertall for dette nå.

Les også: POD-topp favoritt til politimesterjobb i Bergen

Godt at bevæpningen er over

SV gleder seg over at politiets midlertidige bevæpning er forbi. Partiet vil ha regelendringer for å unngå en ny periode der politiet kan bære våpen uten at Stortinget sier ja.

– Det blir godt å få politiets bevæpning tilbake til normalen. Jeg legger til grunn at det er gjort en god faglig vurdering av dette, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell.

Han mener Stortinget nå må evaluere saken og avklare kjøreregler for framtidig bevæpning.

– SV har foreslått at midlertidig bevæpning aldri kan vare mer enn ett år uten at Stortinget innblandes. Denne perioden med bevæpning har vist at en slik ordning trengs, sier han.

– Bra for landet at bevæpning opphører

Arbeiderpartiets justispolitiske talskvinne Hadia Tajik mener det er godt nytt for Norge at den midlertidige bevæpningen av politiet opphører. – Det er bra at sannsynligheten for terrorangrep er redusert samt at politiet går fra våpen på hofta og tilbake til framskutt lagring av våpen i bil, sier Ap-nestlederen til NTB.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus