Ektepar siktet for menneskesmugling med danskebåten

De mistenkte menneskesmuglerne ble pågrepet natt til fredag da de gikk av danskeferja Superspeed i Larvik.
De mistenkte menneskesmuglerne ble pågrepet natt til fredag da de gikk av danskeferja Superspeed i Larvik. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Et ektepar i 50-årene, opprinnelig fra Irak, ble natt til fredag pågrepet i Vestfold, mistenkt for menneskesmugling med danskebåten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret skal ifølge politiet i Vestfold ha hjulpet fem asylsøkere med å ta ferja fra Danmark til Larvik. De fem flyktningene i alderen 66, 35, 43, 22 samt en baby på fire måneder er også fra Irak. Politiet kan fredag morgen ikke si om flyktningene er i familie med eller slektninger av ekteparet.

– Ekteparet holder til i Telemark. De har fortalt at de har vært på ferie i Danmark alene, sier politiets operasjonsleder Marius Knudsen i Vestfold politidistrikt til Østlands-Posten.

Knudsen opplyser til NRK at det er forbudt å hjelpe flyktninger å komme fra et land der de opprinnelig ikke har asyl. Derfor er dette menneskesmugling. Flyktninger skal søke asyl i det landet de kommer til, og det er i dette tilfellet Danmark, ikke Norge.

– De to er observert på Superspeed der de har vært i kontakt med asylsøkere. Vi kontrollerte dem da skulle av båten, og de var i besittelse av dokumenter som tilhørte asylsøkerne, forteller operasjonsleder Marius Knudsen i Vestfold politidistrikt.

Ekteparet sitter fredag morgen i arresten og politiet tar sikte på å avhøre ekteparet i løpet av dagen. Flyktningene er tatt hånd om av Politiets utlendingsenhet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus