Meny

Fire drept av bombe sør i Thailand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer ble drept i et bombeangrep i den thailandske provinsen Pattani natt til fredag, ifølge offisielle kilder.

De drepte var frivillige vakter i distriktet Khok Pho og ble drept da en bombe gikk av i en landsby, sier oberst Banphot Phunphien i Thailands hær. To personer døde momentant, mens de andre døde på sykehuset. Banphot opplyser at det også var et bombeangrep i naboprovinsen Narathiwat fredag morgen.

– To soldater ble kun lettere såret i angrepet, forteller han.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for de to angrepene. De overveiende muslimske provinsene Yala, Pattani og Narathiwat utgjorde i flere hundre år en egen stat, som var et lydrike under Thailand. I 1909 ble regionen delt mellom Thailand og det som den gang var britisk Malaya, og de tre regionene ble den sørligste delen av Thailand. Siden 2004 har 6.200 mennesker mistet livet og 11.000 er såret i et opprør som har som mål å opprette en uavhengig stat.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus