Meny

Varsler kraftig høyvann og sterk vind

Vannstanden kan komme til å bli høy flere steder i helgen. Her fra springfloen i Stavanger i 2013. Kommunen la ut sandsekker for å unngå at vannet skulle trenge inn i butikker og hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene varsler kraftig høyvann, sterk vind og store bølger langs store deler av kysten fredag og lørdag. Bryggen i Bergen kan komme til å flomme over.

– Folk langs kysten, med hus, naust, båter og kaier, bør ta sine forholdsregler, sier statsmeteorolog Gunnar Livik ved Vervarslinga på Vestlandet til Bergens Tidende.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om at vannstanden kan bli 50-75 centimeter høyere enn normalt på fredag og 60-85 centimeter på lørdag. Varselet gjelder for Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Sjekk været der du er

– Tar du Bryggen i Bergen som eksempel, betyr det at vannet fint kan komme inn på butikkgulvene der. Vestavind, på kysten opp i sterk kuling, gir i tillegg oppstuing av vann. Og så kommer bølger på toppen av det igjen. Da kan det skvulpe litt ekstra, sier Livik.

I tillegg til høvyannsvarselet er det varslet liten storm langs kysten og i fjellet i Sogn og Fjordane og liten storm på kysten i Møre og Romsdal.

På den ytterste kysten av Hordaland og Sogn og Fjordane ligger det an til bølger som er fra 5 til 7,5 meter høye.

Vannstanden vil være høyest midt på dagen lørdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus