IS-siktet 23-åring løslates

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har løslatt en 23-åring fra Eritrea som ble pågrepet for fire uker siden. Mannen var siktet for å slutte seg til opprørsgruppa Den islamske staten (IS) under en tur til Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er med bakgrunn i bevissituasjonen at vi har besluttet å løslate ham, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST til VG.

23-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Han har forklart at han var i Tyrkia på ferie, men erkjente at han ble kontaktet av opprørere mot den syriske presidenten Assad, som ønsket å få ha om over grensen til Syria.

– For meg fremstår det som at bevisene ikke anses som tilstrekkelige for å begrunne at det er skjellig grunn til mistanke, sier mannens forsvarer, Erik Dammen Stoltz til VG.

Eritreeren har vært en av ni personer PST har siktet og varetektsfengslet for terror siden vinteren 2014 og fremveksten av det selverklærte kalifatet til Islamsk stat (IS) i Syria og Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus