Meny

Politiet: – De bortførte jentene er i Danmark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To jenter på fem og elleve år i barnevernets omsorg ble bortført i Moss torsdag morgen av sine biologiske foreldre. Bilen deres har passert grensa til Danmark, opplyser politiet.

Jentene ble bortført fra henholdsvis Røysåsen barnehage og Verket skole i Moss. Bortføringen ved Verket skole skjedde klokken 8.45.

Begge barna var bosatt i beredskapshjem i Moss, og bortføringen fant sted i forbindelse med levering på skolen og i barnehagen.

Politiet har mottatt opplysninger om at de ettersøkte har forlatt Sverige, og befinner seg i Danmark. Den etterlyste bilen er registrert ved bompassering over Øresund-broen torsdag ettermiddag.

Etterforskningen har så langt avdekket at bortføringen synes å ha vært planlagt, opplyser politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt.

Med makt

Det yngste barnet ble fratatt fostermor med makt, opplyser politiet i Østfold. Gjerningspersonene ble gjenkjent som barnas biologiske foreldre. Faren er en 45-åring med tysk statsborgerskap. Moren er 39 år og ukrainsk statsborger.

Foreldrene, som er bosatt i Bergen, forlot stedet i en Ford Focus leiebil. Denne ble senere funnet hensatt på en E6-rasteplass ved Marché i Rygge.

Politiet tror gjerningspersonene byttet ut leiebilen med egen bil – en sort Nissan X-trail med registreringsnummer SV64553.

Etterlyst internasjonalt

Både foreldrene og barna er internasjonalt etterlyst, og både grenseoverganger og svensk politi ble tidlig varslet. Dansk politi er nå også varslet.

– Politiets innsats retter seg i hovedsak å få kontroll på barna. Etterforskningen av bortføringen kommer i annen rekke, sier Granrud.

Politiet ser alvorlig på saken, og ønsker tips i saken.

– Vi har vært i kontakt med politiet i Bergen, som skal ransake leiligheten til foreldrene for eventuelt å finne noe som kan gi oss en indikasjon på hvor de har reist, sier Granrud til Moss Avis.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus