Meny

SV-leder Lysbakken avfeier norsk asylkrise

SV-leder Audun Lysbakken vil ikke være med på noen konkurranse om hvem som er strenges i asylpolitikken. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningene truer verken velferdsstaten, jobbmarkedet eller tryggheten vår, sier SV-leder Audun Lysbakken. Han advarer mot det han mener er en grunnløs krisestemning i norsk politikk.

– Nå må venstresiden holde hodet kaldt. Vi må avvise krisemaksimering og si nei til å delta i en konkurranse om hvem som er mest streng, sier Audun Lysbakken til Klassekampen.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) er det ventet over 30.000 asylsøkere til Norge i år, en tredobling siden i fjor. Lysbakken advarer likevel mot å gjøre drastiske innstrammingstiltak som å stenge grensen til Russland eller frata personer retten til å søke asyl.

Les også: Ap vil at asylsøkere skal bidra mer på mottakene

– Det er ikke Norge som er i krise. Krise blir det først hvis det ikke utøves godt lederskap. Syria er i krise, og nærområdene er i krise – ikke den norske velferdsstaten eller arbeidsmarkedet. Det er en veldig krevende situasjon, men vi skal løse den med god politikk, sier SV-lederen.

Lysbakken advarer også Ap og Sp mot å konkurrere med Frp om hvem som er strengest.

– Jeg håper Ap og Sp blir med på å finne gode integreringstiltak og ikke deltar i en konkurranse med Frp om hvem som kommer med flest symbolske innstrammingstiltak.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus