Meny

Innvandringskritisk nettside skaper bekymring

Advokat Jon Wessel-Aas mener PST bør undersøke en nettside som oppfordrer nordmenn til å stoppe innvandringen med alle midler. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en nettside kalt opp etter motstandsorganisasjonen Milorg fra 2. verdenskrig, oppfordres nordmenn til å stoppe innvandring med alle midler. – Nettsiden bør undersøkes av PST, sier advokat Jon Wessel-Aas.

«Innvandringen til Norge har nå fått et slikt omfang at det er å betrakte som en okkupasjon ... Derfor må grasrota i landet trå til og i det skjulte opprette enheter som på alle nivåer kan motarbeide okkupasjonen med alle tilgjengelig midler.», heter det på nettsiden.

– Objektivt sett lyder dette som en oppfordring til å begå straffbare handlinger som sabotasje eller vold, sier Jon Wessel-Aas, som er advokat og ekspert på ytringsfrihet, til Vårt Land. Han mener nettsiden bør undersøkes av PST.

Nettsiden inneholder blant annet en liste hvor 200 personer fra norsk offentlighet, inkludert Wessel-Aas, blir omtalt som kollaboratører med okkupantene fordi de støtter innvandring. Mannen bak nettsiden, Oddbjørn Jonstad, sier at personene på listen ikke har noen grunn til å frykte vold.

– Nei, de trenger ikke bekymre seg. Jeg vil bare at de skal tenke seg om en gang til, sier han til Vårt Land.

PST sier at de ikke ønsker å kommentere enkeltsider på nettet. Flere ansatte i Vårt Land står på kollaboratør-listen på nettsiden, inkludert nyhetsredaktør Magne Henriksen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus