Meny

Svenskekongen skal ikke huse flyktninger

Hoffet og kongefamilien har gjennom veldedighetsstiftelser som forvalter over to milliarder svenske kroner, hittil støttet ulike organisasjoner som jobber med flyktninger. Her tar kong Carl Gustaf (til høyre) imot Tunisias president Beji Caid Essebsi på det kongelige slott i Stockholm 4. november. Foto: Tt News Agency / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoffet i Stockholm avviser at det kan bli aktuelt å huse flyktninger i boliger som disponeres av kongefamilien.

Det var Dagens Nyheter som først meldte onsdag at kong Carl Gustaf har åpnet for «kreative forslag» i møte med boligkrisen for asylsøkere i Sverige.

Hoffet har fått forespørsler fra allmennheten om ikke asylsøkere kan få overnatte på Stockholms slott, men det er uaktuelt.

Les også: Brende antyder at Støres flyktningløfte fikk flere til Norge

Etter at flere medier meldte at kongen åpner for å huse flyktninger i andre boliger han disponerer, dementeres opplysningene av hoffet.

– Det stemmer ikke, sier hoffets informasjonssjef Margaretha Thorgren til Expressen.

Hun understreker at kongefamilien er sterkt engasjert i flyktningkrisen og støtter flere organisasjoner økonomisk. Tidligere onsdag ble Thorgren i Dagens Nyheter indirekte sitert på at lokaler som kongen disponerer, muligens kunne huse asylsøkere dersom statens fastighetsverk SVF tok initiativ til det.

Les også: Amnesty kritisk til regjeringens asylkampanje

Svenske myndigheter har akutt mangel på bolig for asylsøkere i Sverige, og tidligere denne måneden varslet regjeringen at den ikke lenger kan garantere tak over hodet for alle som kommer.

Svenske myndigheter anslår at totalt mellom 140.000 og 190.000 mennesker vil ha søkt asyl innen året er omme. Bare forrige uke søkte over 10.000 om beskyttelse i Sverige.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus