Norsk milliardær omkom i båtulykke på Caymanøyene

Den norske investoren og filantropen Erik Henriksen omkom i en båtulykke på Caymanøyene. Dette bildet er fra en Paretokonferanse i 2006.
Den norske investoren og filantropen Erik Henriksen omkom i en båtulykke på Caymanøyene. Dette bildet er fra en Paretokonferanse i 2006. Foto: Svein Erik Furulund / Aftenposten

Erik Henriksen (58) mistet livet i en båtulykke på de karibiske Caymanøyene mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På vegne av familien bekreftes at Erik Henriksen har omkommet i en båtulykke på Cayman Islands mandag kveld lokal tid, sier Henriksens advokat Morten Garmann til Dagens Næringsliv onsdag morgen.

En 41-åring skal være skadd i ulykken, som etterforskes fortsatt, skriver Cayman News Service. Politiets teori er at de to har blitt slengt ut av båten.

– Racerbåten spant rundt

Lokalavisa Cayman Compass skriver at politiet opplyser at ulykken skjedde mandag rundt klokken 18.00 lokal tid. De to skal ha ligget i vannet i en lengre periode før politiet ble varslet om ulykken.

Da politiet ankom stedet, skal Henriksen ha vært bevisstløs. Han ble sendt til Cayman Island sykehus, hvor han ble erklært død. 41-åringen skal ikke ha hatt behov for behandling på sykehus.

Båten, som ifølge lokalavisa var en 34 fot racerbåt, skal ha spunnet rundt uten fører, før den til slutt stanset i noen mangrovetrær.

– Ville trekke seg tilbake på øyene

Den norske forretningsmannen Andreas Ugland, som eier Cayman Motor Museum, og bor og driver sine forretninger fra Caymanøyene, sier til Cayman Compass at han tror Henriksen hadde planer om å trekke seg tilbake på Caymanøyene.

– Jeg ble svært lei meg da jeg hørte hva som hadde skjedd, sier Ugland ifølge lokalavisa.

Han forteller videre at Henriksen hadde kjøpt båten nylig.

Ville at formuen skulle gå til rent vann for fattige

Erik Henriksen var ifølge Kapitals liste over de rikeste nordmennene, god for 2,2 milliarder kroner.

Han har de siste årene blant annet investert i oljeselskapet Noreco, i vindmøllesatsningen NBT og seismikkselskapene Polarcus og Dolphin Group gjennom Sabaro Investment Limited, skriver DN.

Advokat Garmann opplyser til avisa at Henriksens virksomheter vil fortsette, og at hans planer og visjoner vil bli realisert.

Henriksen har engasjert seg sterkt for at fattige skal få tilgang til rent vann, gjennom Aqua Nirvana Foundation (ANF) som han etablerte i 2006. Fondet investerer i teknologi som skal sørge for rent og trygt vann.

Henriksen uttrykte til Finansavisen i august at hans formue skulle gå til dette formålet.

– Aqua Nirvana Foundation er en wake-up call, sa investoren til Finansavisen da.

Han uttalte videre at alt han eide og tjente skulle gå til ANF.

Advokat Garmann ønsker ikke å kommentere dette overfor DN.

– Generøs og energisk

58 år gamle Erik Henriksen skal ifølge Cayman Compass ha eid en eiendom på Ritz-Carlton, Grand Cayman.

Daglig leder på Ritz-Carlton, Marc Langevin, sier til avisa at han kjente Henriksen som en generøs, fargerik og energisk.

– Han var en morsom karakter med en utrolig energi. Han var også veldig generøs som donerte så mye penger til lokale veldedige organisasjoner. Cayman har mistete en god venn, sier Langevin til lokalavisa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus