Meny

USA: – Klimaendringene kan utløse krig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister John Kerry mener USAs utenrikspolitikk må ta hensyn til klimaendringene og konflikter som de kan utløse.

I en tale tirsdag sa Kerry at han har nedsatt en egen gruppe som skal sørge for at kunnskap om klimaendringene blir integrert i utformingen av USAs utenrikspolitikk. Målet er blant annet å vurdere hvilke land som risikerer konflikter på grunn av endringer i klimaet.

Les også: Klima i Norge 2100: Regn, skred og flom

– Da kan vi bedre innrette diplomatiet og bistanden vår til å hjelpe de landene til å bli sikrere og mer robuste, og mindre utsatt for krig og humanitære kriser, sa Kerry.

Han antydet at tørke i Nigeria kan ha vært en medvirkende årsak til framveksten av den ytterliggående opprørsgruppen Boko Haram.

Blant eksperter som forsker på konflikter, er det delte meninger om hvorvidt klimaendringer vil bli en viktig årsak til krig. Enkelte forskere mener menneskeskapte klimaendringer og tørke har vært en medvirkende årsak blant annet til krigen i Syria.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus