Over hundre organisasjoner protesterer mot bistandskutt

Over hundre norske organisasjoner holder en protestmarkering mot kutt i bistandsbudsjettet foran Stortinget onsdag ettermiddag.
Over hundre norske organisasjoner holder en protestmarkering mot kutt i bistandsbudsjettet foran Stortinget onsdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Verdens fattige skal ikke ta regning for flyktningkrisen, mener over hundre organisasjoner som demonstrerte utenfor Stortinget i protest mot kutt i bistandsbudsjettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig som regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti forhandlet om statsbudsjettet inne på Stortinget, hadde et stort antall møtt opp utenfor for å vise sin motstand mot kutt i bistandsbudsjettet for å finansiere den store asyltilstrømmingen til Norge.

– Struping av langsiktig bistand og støtte til frivillige organisasjoner i verdens fattigste land vil frarøve millioner av mennesker håpet for en bedre framtid. Regjeringen risikerer å bidra til mer fattigdom, mer konflikt, flere menneskerettighetsbrudd og enda større flyktningkriser i nær fremtid. Regjeringen handler med skylapper når de sender regningen for den norske flyktningdugnaden til verdens fattige, uttaler arrangørene av markeringen.

LO-leder Gerd Kristiansen og preses i Den norske kirke, Helga Byfuglien, var blant appellantene.

Bakgrunn: Norske bistandskutt kan ramme millioner av verdens fattige