Norske soldater i Irak bor på luksushotell

Irakiske sikkerhetsstyrker er samlet i en militærleir i utkanten av storbyen Mosul, som i fjor sommer ble inntatt av ekstremister fra Den islamske staten (IS). En bred koalisjon hvor også Norge er med, er nå i gang med å bidra til opptrening av irakiske og kurdiske styrker.
Irakiske sikkerhetsstyrker er samlet i en militærleir i utkanten av storbyen Mosul, som i fjor sommer ble inntatt av ekstremister fra Den islamske staten (IS). En bred koalisjon hvor også Norge er med, er nå i gang med å bidra til opptrening av irakiske og kurdiske styrker. Foto: Stringer/iraq / X80014
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske styrker som er utplassert i den kurdiske byen Arbil i Nord-Irak, bodde i flere måneder på et femstjerners luksushotell. Den foreløpige prislappen er på over 20 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det luksuriøse hotellet Divan Arbil har huset de norske soldatene som er i Nord-Irak for å trene opp de kurdiske styrkene som er kjemper mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), skriver nettstedet Aldrimer.no.

Hotellet har designmøbler, panoramautsikt og luksuriøse baderom med marmorgulv og boblebad. Regningen så langt har kommet på over 21 millioner kroner.

– Det er viktig å påpeke at all forlegning og forpleining koster, uavhengig av om vi selv etablerer og drifter, herunder kjøkkenmannskaper, driftspersonell, renholdspersonale og så videre, eller benytter oss av eksisterende infrastruktur, sier pressetalsmann og major Vegard Finberg i Forsvarsstaben.

Soldatene bodde på hotellet fra februar og til august, da en leir etablert under ledelse av Tyskland ble etablert for koalisjonsstyrken som samarbeider om opplæringen.