– Ulykkesflyet gikk i oppløsning før styrten

En bit av ulykkesflyet som styrtet i Sinai i Egypt.
En bit av ulykkesflyet som styrtet i Sinai i Egypt. Foto: Mohamed Abd El Ghany / X02738
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet som lørdag styrtet med 224 mennesker om bord på Sinaihalvøya, gikk i oppløsning mens det fortsatt var i lufta, opplyser den russiske luftfartsmyndigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Flykroppen brøt opp mens det var i lufta, og bitene ble spredt over et stort område, men det er for tidlig å si noe om konklusjonen, opplyser Viktor Sorotsjenko, lederen for luftfartsmyndigheten.

Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sissi sier at undersøkelsene av årsaken til lørdagens flyulykke vil ta måneder.

– Dette er en komplisert sak, og det krevet avansert teknologi og en bred etterforskning som kan ta måneder, sa han under en tale.

Den danske flyhavarieksperten Tom Zøllner sier til Ritzau at fotografiene tyder på at vrakbitene har falt rett ned.

– Det kan bety at flyet har vært i et ukontrollert fall, sier han.

Vrakdelene er spredt ut over et stort området. Ifølge AFP er det funnet omkomne helt opp til åtte kilometer fra styrtstedet.

– Nå man finner lik så langt vekk, er det en ganske sterk indikator på at flyet er gått i stykker under fallet, sier han. Om fallet skjer i stor hastighet, kan vibrasjonene bli så voldsomme at flykroppen ristes i stykker, forklarer Zøllner.

– Når flykroppen begynner å åpne seg, så skjer det veldig raskt. Det er en slags paraplyeffekt, sier havarieksperten Zøllner.