Ny USA-støttet syrisk opprørsallianse til offensiv mot IS

Kunngjøringen fra opprørsalliansen kommer dagen etter at USA erklærte at de vil sende spesialstyrker til å være rådgivere for opprørere som kjemper mot IS.
Kunngjøringen fra opprørsalliansen kommer dagen etter at USA erklærte at de vil sende spesialstyrker til å være rådgivere for opprørere som kjemper mot IS. Foto: Stringer / X80002
Artikkelen fortsetter under annonsen

En USA-støttet syrisk opprørsallianse kunngjorde lørdag en ny offensiv mot Den islamske staten (IS) i nordøst-provinsen Hasaka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kunngjør i dag starten på vår militæroperasjon, sier en talsmann for alliansen i en video som er lagt ut på YouTube.

Videoen viser flere titalls menn i militære arbeidsuniformer med gule flagg og bannere med navnet «Democratic Forces of Syria» på arabisk og kurdisk.

Kurdiske YPG har jobbet tett med den USA-ledede anti-IS-koalisjonen og har til nå vist seg å være amerikanernes mest effektive partner på bakken i kampen mot IS.

Kunngjøringen fra opprørsalliansen kommer dagen etter at USA erklærte at de vil sende spesialstyrker til å være rådgivere for opprørere som kjemper mot jihadistene.