Åpen for alle - alltid

«Rømt» luftskip på bakken igjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et militært luftskip som slet seg fra fortøyningen i Maryland, er på bakken igjen. En kabel som hang etter fartøyet, har truffet kraftledninger og nesten 20.000 er uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftskipet, som er utstyrt med avansert radarutstyr, vendte tilbake til moder jord i Montour County i Pennsylvania. Ifølge John Thomas i krisestaben i Montour, gikk luftskipet ned i et landlig område.

Thomas sier det ikke er meldt om skadde eller ødeleggelser etter hendelsen, ut over strømbruddet. CNN melder at rundt 18.000 har mistet strømmen i Bloomsburg-området i Pennsylvania.

Det amerikanske forsvaret sendte opp to F-16-fly for å følge luftskipet, som var oppe i nesten 5.000 meters høyde. De sivile luftfartsmyndighetene ble også varslet, for å unngå at fly kom i nærheten av luftskipet.

Luftskipet er utstyrt med avansert utstyr for å oppdage eventuelle innkommende raketter, og det var fortøyd ved det militære anlegget Aberdeen Proving Grounds i Maryland. Årsaken til at det slet seg er ikke kjent.