Politihelikoptre skal overvåke asylmottak i Sverige

Svensk politi skjerper vaktholdet ved asylmottak, etter en rekke branner de siste ukene. Det er mistanke om at de fleste brannene var påsatt.
Svensk politi skjerper vaktholdet ved asylmottak, etter en rekke branner de siste ukene. Det er mistanke om at de fleste brannene var påsatt. Foto: Björn Larsson Rosvall/tt / TT NYHETSBYRÅN
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige tar i bruk politihelikoptre for å overvåke asylmottak etter en rekke branner den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Potensielle gjerningsmenn skal vite at politiet er på plass, sier Jonas Hysing i politienheten ALMA som har ansvaret for å håndtere flyktningkrisen i Sverige.

Helikoptrene skal settes inn for å overvåke asylmottakene og virke som et forebyggende tiltak. De skal også tas i bruk i tilfeller der politiet har mistanke om at asylmottak er truet.

– De kan dekke store områder og søke etter gjerningsmenn i mørket, sier Hysing. Helikoptrene skal også brukes til å overvåke asylmottak i områder der politiet har lang utrykningstid.

Hysing sier det er umulig å svare på hvor effektivt tiltaket vil være.

– Effektivitet i denne sammenhengen måles i hva som ikke skjer. Det som er viktig for å forhindre kriminelle handlinger, er at man vet at politiet overvåker mottakene, sier han.