Åpen for alle - alltid

De Grønne uønsket i rovviltnemnda

– Jeg mener MDG har inntatt et rovdyrstandpunkt som ikke er forenlig med rovdyrproblemene vi har i Hedmark, fastslår Rune Øygarden (H). Her sau som er drept av ulv i Akershus.
– Jeg mener MDG har inntatt et rovdyrstandpunkt som ikke er forenlig med rovdyrproblemene vi har i Hedmark, fastslår Rune Øygarden (H). Her sau som er drept av ulv i Akershus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkestingsrepresentant Bård Sødal Grasbekk (MDG) er på grunn av partiets rovviltstandpunkt uønsket som kandidat til den regionale rovviltnemnda i Hedmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var eneste gruppeleder som ikke fikk innfridd ønske om komité. Videre er det et demokratisk problem at et parti som vektlegger biologisk mangfold skal utestenges fra rovviltnemnda, sier en svært skuffet Grasbekk til Østlendingen.

Det er første gang Miljøpartiet De Grønne (MDG) er valgt inn i fylkestinget, og Grasbekk hadde et ønske om å være blant fylkeskommunens kandidater til den regionale rovviltnemnda. Men han fikk kraftig beskjed fra Høyre om at det ville være for kontroversielt å innstille ham til rovviltnemnda.

– Jeg vil ikke ha MDG i rovviltnemnda. Jeg mener MDG har inntatt et rovdyrstandpunkt som ikke er forenlig med rovdyrproblemene vi har i Hedmark, fastslår Rune Øygarden (H).