Vil streame livebilder fra Haram al-Sharif i Jerusalem

Snart kan alle følge med på hva som skjer på Haram al-Sharif, plassen jødene kaller Tempelhøyden, som ligger i hjertet av Jerusalems gamleby.
Snart kan alle følge med på hva som skjer på Haram al-Sharif, plassen jødene kaller Tempelhøyden, som ligger i hjertet av Jerusalems gamleby. Foto: Ammar Awad / X90085

Israel og Jordan er enige om å montere overvåkingskamera rundt Haram al-Sharif og vil streame bildene live på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både al-Aqsa-moskeen og Klippedomen ligger på Haram al-Sharif, området jødene kaller Tempelhøyden og som ligger i hjertet av Jerusalems gamleby, som har vært okkupert av Israel siden 1967.

Området administreres av Jordan gjennom den islamske Waqf-stiftelsen, men det er Israel som til enhver tid avgjør hvem som får adgang.

Jøder har adgang til Haram al-Sharif, men har forbud mot å be der. Høyrenasjonalistiske israelere har gjentatte ganger trosset forbudet, noe som har ført til sammenstøt og uro.

Israel og Jordan ble i helgen enige om å montere overvåkingskamera på området, og bildene fra disse skal streames live på internett slik at alle til enhver tid får innsyn i hva som skjer der.

Ifølge en jordansk regjeringskilde vil overvåkingskameraene bli installert «i løpet av dager, ikke uker».

– Kameraene skal først og fremst vise at Israel ikke bryter status quo og vise hvor provokatørene egentlig kommer fra, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i helgen.

Palestinas utenriksminister Riyad al-Maliki anklager Israel for å ville bruke videoopptakene til å pågripe muslimer som kommer til al-Aqsa-moskeen for å be.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus