E-sjefen: – IS er under press

Sjef for Etterretningstjenesten Kjell Grandhagen sier ekstremistgruppen IS er under press. Her er han under Sikkerhetskonferansen 2015 i Oslo Kongressenter i mars i år.
Sjef for Etterretningstjenesten Kjell Grandhagen sier ekstremistgruppen IS er under press. Her er han under Sikkerhetskonferansen 2015 i Oslo Kongressenter i mars i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstrømmingen av europeiske fremmedkrigere som slutter seg til ekstremistgruppen IS, er i ferd med å stoppe opp, sier sjefen for Forsvarets etterretningstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når det gjelder strømmen fra Europa, så er det vårt inntrykk at den har stoppet noe opp. Det betyr ikke at det ikke er en tilflyt fortsatt, men det er nok mindre enn vi har vært vant med, sier etterretningssjef Kjell Grandhagen til TV 2.

Rundt 6.000 vestlige ungdommer har reist til Syria for å slutte seg til ekstremistene i Den islamske staten (IS), ifølge kanalen.

– Etter hvert som man har fått et klarere bilde av det som faktisk foregår i Syria og Irak, er det ikke sikkert at det er like attraktivt for like mange å reise dit, sier Grandhagen.

Les også: – Kan ende med at Moskva ikke ser seg tjent med Putin og hans dager er talte

Han mener IS i dag er under press og viser blant annet til luftangrepene som rettes mot gruppen.

– IS er definitivt under press. Det har vi kanskje sett aller tydeligst i Irak. I Syria er det litt annerledes. Der har ISIL hatt større handlefrihet over tid, sier Grandhagen som bruker et annet navn på gruppa.