Putin anklager Vesten for dobbeltspill

Vladimir Putin talte under et seminar for statsvitere i Sotsji torsdag.
Vladimir Putin talte under et seminar for statsvitere i Sotsji torsdag. Foto: Pool / Reuters

Russlands president Vladimir Putin beskylder Vesten for dobbeltspill i kampen mot ekstremistgruppene i Syria, der russerne og den USA-ledede koalisjonen utfører separate luftangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er alltid vanskelig å spille et dobbeltspill: Å erklære kamp mot terroristene mens du samtidig prøver å bruke noen av dem til å organisere brikkene på sjakkbrettet Midtøsten for egen vinning, sa Putin under et statsviterseminar i Sotsji torsdag.

– Det er umulig å beseire terrorisme dersom noen av terroristene blir benyttet som rambukk for å velte uønskede regimer, fortsatte presidenten.

Putin har nylig hatt besøk av den syriske presidenten Bashar al-Assad. Russerne støtter Assads regime og har siden slutten av forrige måned gjennomført luftangrep mot blant andre jihadistgruppen Den islamske staten (IS) i Syria.

Fredag skal den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov og USAs utenriksminister John Kerry møtes til Syria-samtaler i Wien. Også utenriksministerne fra Tyrkia og Saudi-Arabia vil delta i samtalene. (©NTB)

Personvernpolicy