Meny

Putin anklager Vesten for dobbeltspill

Vladimir Putin talte under et seminar for statsvitere i Sotsji torsdag. Foto: Pool / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin beskylder Vesten for dobbeltspill i kampen mot ekstremistgruppene i Syria, der russerne og den USA-ledede koalisjonen utfører separate luftangrep.

– Det er alltid vanskelig å spille et dobbeltspill: Å erklære kamp mot terroristene mens du samtidig prøver å bruke noen av dem til å organisere brikkene på sjakkbrettet Midtøsten for egen vinning, sa Putin under et statsviterseminar i Sotsji torsdag.

– Det er umulig å beseire terrorisme dersom noen av terroristene blir benyttet som rambukk for å velte uønskede regimer, fortsatte presidenten.

Putin har nylig hatt besøk av den syriske presidenten Bashar al-Assad. Russerne støtter Assads regime og har siden slutten av forrige måned gjennomført luftangrep mot blant andre jihadistgruppen Den islamske staten (IS) i Syria.

Fredag skal den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov og USAs utenriksminister John Kerry møtes til Syria-samtaler i Wien. Også utenriksministerne fra Tyrkia og Saudi-Arabia vil delta i samtalene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus