To skutt etter knivstikking i Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

To antatte palestinske gjerningspersoner ble skutt da de torsdag knivstakk en israeler vest for Jerusalem, ifølge israelsk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Polititalsmann Micky Rosenfeld sier palestinerne gikk til angrep på israeleren etter at de forsøkte å gå om bord i en buss full av skolebarn.

Den ene av de antatte gjerningspersonene ble drept, mens tilstanden for den andre er kritisk.

Israeleren ble lettere såret. Ifølge politiet knivstakk de to palestinerne den israelske mannen etter at de forsøkte å gå om bord i en buss i den israelske byen Beit Shemesh. Gjerningspersonene, som ifølge Rosenfeld var ikledd T-skjorter med Hamas-symbol, ble deretter skutt av politiet.

Beit Shemes ligger rundt tre mil vest for Jerusalem og er i hovedsak befolket av ortodokse jøder. Hendelsen torsdag morgen er den siste i en rekke voldshendelser i Israel og det okkuperte Palestina den siste måneden. Ni israelere er drept, hovedsakelig i knivangrep. 48 palestinere eller arabiske israelere er drept, hvorav over halvparten ifølge israelsk politi var gjerningspersoner.

Voldsbølgen har utløst alarm fra FN-sjef Ban Ki-moon, som tidligere denne uka besøkte området i håp om å roe gemyttene. Det diplomatiske fremstøtet for å dempe volden fortsetter torsdag når USAs utenriksminister John Kerry møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Berlin senere på dagen.