Biden hylles av Clinton og Sanders

Hillary Clinton bruker store ord om Joe Biden, som onsdag gjorde det klart at han ikke vil forsøke å bli demokratisk presidentkandidat til valget neste år.
Hillary Clinton bruker store ord om Joe Biden, som onsdag gjorde det klart at han ikke vil forsøke å bli demokratisk presidentkandidat til valget neste år. Foto: Brian Snyder / Reuters

USAs visepresident Joe Biden roses av motstanderne han aldri fikk etter at han skrinla planen om å bli med i Demokratenes nominasjonsprosess til presidentvalget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton, favoritten til å vinne nominasjonskampen, og Bernie Sanders er blant topp-demokratene som hyller Biden.

– Da jeg jobbet side om side med ham i senatet og senere i regjeringen, så jeg med egne øyne hans lidenskap for vårt land og vårt folk, sier Clinton i en skriftlig uttalelse.

Les også: Joe Biden stiller ikke som presidentkandidat

– Som millioner av andre beundrer jeg hans dedikasjon til familien, hans storhet i sorgen og hans mot og stahet på vegne av middelklassen. Han er en god mann og en stor visepresident, fortsetter den tidligere utenriksministeren og førstedamen, som onsdag kveld snakket med Biden på telefon.

Timer tidligere hadde han endt månedslange spekulasjoner ved å kunngjøre at han ikke vil stille som presidentkandidat. Han forsøkte seg både i 1988 og 2008, men forsvant begge gangene tidlig ut av prosessen.

– Jeg takker visepresidenten for alt han har gjort for vårt land. Jeg ser fram til å fortsette samarbeidet med ham om de store utfordringene vi står ovenfor, sier Vermont-senator Sanders.

Personvernpolicy