Siktelsene opprettholdes etter dødsfall i Skien

Politiets krimteknikere leter etter spor i bydelen Skotfoss i Skien.
Politiets krimteknikere leter etter spor i bydelen Skotfoss i Skien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Alle de fire som ble voldssiktet etter et dødsfall i Skien ble løslatt onsdag, men siktelsene opprettholdes. De siktede må regne med å bli tatt inn til nye avhør, opplyser politiet i Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige tilbakemeldingen fra obduksjonen ved Folkehelseinstituttet viser at dødsårsaken er uklar, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt.

Rapporten ble klar under det tredje av fire fengslingsmøter i Nedre Telemark tingrett onsdag. Da valgte politiadvokat Jon Borgen å frafalle fengslingsbegjæringene og avlyse det fjerde fengslingsmøtet.

Nye avhør

Men siktelsene mot de fire opprettholdes, og saken etterforskes videre for å avklare hendelsesforløpet og hva som var årsaken til at 60-åringen døde. Det gjenstår tekniske undersøkelser og avhør av vitner, og de siktede må også regne med å bli avhørt på nytt, opplyser Borgen.

Alle fire har nektet straffskyld i saken.

– Vi brukte ikke vold mot ham. Jeg er helt uskyldig. Vi bare holdt ham til politiet kom, sa en av dem, en 43 år gammel mann, før fengslingsmøtet.

– Lettet

– Min klient er veldig lettet. Han syns det er leit med han som døde, det var en person han kjente. Da sier det seg selv at han føler seg lettet over at politiet ikke mener at han har forvoldt mannens død, sier advokat Andreas Nyhaug, som forsvarer en 31 år gammel mann i saken, til NTB.

I familie

Sent mandag kveld ble 60-åringen funnet død i bydelen Skotfoss. Ifølge Telemarksavisa ble han behandlet for hjertestans da helsepersonell ankom boligen hans.

De fire mennene som er siktet i saken, er i 30- og 40-årene, og alle er ifølge Varden i familie.

Politiet sperret av to boliger i bydelen Skotfoss etter at mannen ble funnet død – 60-åringens leilighet i en firemannsbolig og et lite kommunalt eid murhus. To av de siktede, som er brødre, bor i murhuset.

Personvernpolicy