Åtte millioner truet av tørke i Etiopia

8,2 millioner mennesker i Etiopia trenger nødhjelp som følge av den langvarige tørken i regionen. Og dersom regnet kommer nå, kan det gjøre vondt verre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Kirkens Nødhjelp vil regnværet, i stedet for å vanne avlinger, føre til livsfarlige flommer fordi jorden er for tørr til å ta imot store mengder vann.

Etter en lang periode med matrasjoner som skaper underernæring hos etiopiske barn, har matmangelen nå nådd det kritiske punktet der bønder og nomader mister buskap, selger alt de har og står hjelpeløse tilbake.

8,2 millioner mennesker trenger nødhjelp, og 43.000 barn regnes som underernærte og trenger spesialbehandling. I tillegg er behovet for rent drikkevann utenfra stort, ettersom kildene er tørket ut.

– Myndighetene har bedt oss frivillige organisasjoner om hjelp til å nå flest mulig i akutt nød. Internasjonale Kirkens Nødhjelp har et matvareprogram, mens vi i norske Kirkens Nødhjelp vil nå rundt 40.000 mennesker med rent vann og sanitær trygghet gjennom vår førsteinnsats i provinsene Amhara og Oromia, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

Mer enn 80 prosent av befolkningen i Etiopia lever av jordbruk. Landet er svært sårbart for tørke og klimatiske endringer. Årets tørke er et resultat av værfenomenet El Niño, som varmer opp vannet i Stillehavet og kan skape både tørkeperioder og kraftige regnskyll.

Personvernpolicy