«Farmen-Mads» skjulte konkurs og bedrageritiltale for TV 2

Nå kan bedrageritiltalte Mads Fosdal bli kastet ut av «Farmen». – Vi kjente ikke til tiltalene mot ham da vi startet opptakene av Farmen, sier TV2s presseansvarlige, Alex Iversen.
Nå kan bedrageritiltalte Mads Fosdal bli kastet ut av «Farmen». – Vi kjente ikke til tiltalene mot ham da vi startet opptakene av Farmen, sier TV2s presseansvarlige, Alex Iversen. Foto: TV2

TV2 visste ikke om verken bedrageritiltalen eller konkursen som har rammet Farmen-deltager Mads Fosdal. Nå risikerer han å bli kastet ut av det populære programmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag formiddag kunne ABC Nyheter fortelle om at TV2 for tredje gang har brukt en deltager i programmet «Farmen» som er svindelmistenkt.

I år er det snakk om 28 år gamle Mads Fosdal som også ble slått konkurs i forrige uke.

Advokaten hans, Niels-Christian Schelver Petersen, kommenterte tiltalen mot «Farmen-Mads» tidligere tirsdag:

– Han erkjenner ikke straffeskyld for bedrageri, sa forsvarsadvokaten som da ikke var kjent med at hans klient var slått konkurs i forrige uke.

Kan bli kastet ut

Nå risikerer realitykjendisen å miste plassen i det populære programmet som sendes på Norges største privat finansierte tv-kanal.

– Vi visste ingen ting om tiltalene mot Fosdal, sier TV2s presseansvarlige for «Farmen», Alex Iversen. Foto: TV2
– Vi visste ingen ting om tiltalene mot Fosdal, sier TV2s presseansvarlige for «Farmen», Alex Iversen. Foto: TV2

– Vi ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si noe mer om dette vil påvirke Fosdals deltagelse på Farmen, sier TV2s presseansvarlige for Farmen, Alex Iversen.

Bakgrunn: «Farmen-Mads» slått konkurs og svin­del­til­talt

– TV 2 var på det tidspunktet vi startet opptakene av Farmen ikke kjent med tiltalene mot Mads Fosdal, sier Iversen som fastslår:

– Vi skulle gjerne sett at Fosdal hadde informert oss om at han skulle møte i retten under innspillingen av Farmen.

Tar ingen selvkritikk

TV2s mann vil ikke ta noen selvkritikk for at de nok en gang lar en potensielt kriminell få dominere tv-ruta og få kjendisstatus.

– Deltagerne er gjennom en omfattende søkeprosess, men vi har ikke mulighet til å be om vandel av deltakere i TV-programmer. Vi er derfor avhengig av at de vi tar med i programmene er ærlige overfor oss, sier Iversen.

Han synes heller ikke produsentselskapet er å klandre for fadesen:

– Vi kjenner Strix som et seriøst produksjonsselskap, som setter ivaretagelse av deltakere høyt. Så lenge det ikke er mulig å be om vandel, er det dessverre vanskelig å helgardere seg mot at ting som dette kan dukke opp, mener TV2s mann.

Personvernpolicy