Forsker om natt-barnehage: – Barn bør sove hjemme

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslo vil prøve å tilby nattåpne barnehager som et tilbud til foreldre med ubekvem arbeidstid. NTNU-forsker May Britt Drugli mener barn bør sove hjemme i sin egen seng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drugli tror det vil bli en utfordring å komme med et godt nok tilbud om natten, skriver VG.

– Barn er veldig sårbare når de er trette og slitne, for ikke å snakke om når de våkner om natta og er redde og har mareritt. Da må de være omgitt av folk de kjenner godt og som de er knyttet til. Det holder ikke å sette inn vikar på disse vaktene, sier forskeren. Hun er skeptisk til at samfunnet skal overta flere omsorgsoppgaver.

– Det at barn skal få sove hjemme i sin egen seng er noe vi bør hegne om.

Eva Skjefstad Andersen i Utdanningsforbundet understreker at kvelds- og nattåpne barnehager ikke vil være et fullverdig barnehagetilbud.

– Ikke slik det er definert som en del av det norske utdanningsløpet. Vi snakker heller om en tilsynsordning, som vi har forståelse for at noen har behov for, sier Andersen. Også hun er opptatt av kvaliteten på tilbudet og hensynet til barna og sier hun har forståelse for Druglis betenkelighet.

– Hvis dette er et tilbud som foreldre ønsker, er det viktig at det er et fast sted med faste folk som barna er trygge på.

Personvernpolicy