Hussain siktet for rekruttering til terror

SIKTET: Den kjente islamisten Ubaydullah Hussain er siktet for å ha rekrutert personer til terrororganisasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SIKTET: Den kjente islamisten Ubaydullah Hussain er siktet for å ha rekrutert personer til terrororganisasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste har siktet den kjente islamisten Ubaydullah Hussain (30) for rekruttering til terror, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at talsmannen for ekstremistgruppa Profetens Ummah er siktet for nye lovbrudd.

Ifølge PST skal Hussain ha rekruttert en eller flere personer i Norge til terrororganisasjonen Den Islamske Staten (IS).

– Vi har en pågående etterforskning hvor to personer er siktet for deltagelse, støtte eller rekruttering til terror, sier politiadvokat Line Nyvold i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til VG.

Formelt siktet

30-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, kjente ikke til den formelle siktelsen mot Hussain.

– Han har siden juni vært det du kaller formelt siktet, men det er ikke skrevet noen siktelse mot ham, så det skyldes gjennomført beslag, sier Elden til VG.

Han opplyser videre at Hussain heller ikke er kjent med hva han mistenkes for.

Siktet 18-åringen

Siktelsen kommer etter at en norsk statsborger (18) ble pågrepet på Landvetter flyplass i Göteborg mandag 8. juni. Pågripelsen skjedde i et samarbeid mellom norsk og svensk sikkerhetspoliti.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ubaydullah Hussain, og filmselskapet Curry Film, som eies av Ulrik Imtiaz Rolfsen, var til stede i bilen som fraktet 18-åringen til den svenske flyplassen.

PST har tidligere bekreftet at filmopptak avslører hvem som rekrutterer norske fremmedkrigere til Syria. Overfor Dagsavisen av sikkerhetstjenesten avslørt at deres hovedfokus ligger på 30 år gamle Hussain.