Mange fengselsceller står tomme i Norge

Justisminister Anders Anundsen var nylig på omvisning i Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland. Norge har inngått avtale om at 242 norske fanger skal sone sine dommer i dette fengselet.
Justisminister Anders Anundsen var nylig på omvisning i Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland. Norge har inngått avtale om at 242 norske fanger skal sone sine dommer i dette fengselet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mange celler står tomme i norske fengsler, til tross for at flere hundre straffedømte står i soningskø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladet ventet så mange som 1.200 personer på å bli innkalt til soning i mai i år. Antallet i dag er ikke kjent, men det er snakk om flere hundre.

I Ringerike fengsel står 20 celler ledige etter at fanger er sendt til Nederland, der Norge leier soningsplasser. Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet bekrefter at også flere andre fengsler har tomme celler.

– Dette er en midlertidig situasjon. Kriminalomsorgen har de siste ukene jobbet hardt for å fylle opp fengselet vi leier i Nederland. Når det «norske fengselet» i Nederland er fylt opp, vil de som står i soningskø få plass i de ledige plassene i fengslene i Norge, sier Brein-Karlsen, som ikke har oversikt over antallet ledige plasser.

– Jeg kan bekrefte at det akkurat nå er flere ledige plasser og at de vil bli fylt opp etter hvert. Ingen plasser skal stå tomme, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy