– Viktigst å unngå Ukraina

UKRAINA: Tom Høgli stod over de siste kampene med skade, men er glad han slipper å møte Ukraina når han igjen er skadefri.
UKRAINA: Tom Høgli stod over de siste kampene med skade, men er glad han slipper å møte Ukraina når han igjen er skadefri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tom Høgli mener det viktigste for Norge var å unngå Ukraina i EM-omspilltrekningen i fotball. Landslagsbacken rangerer Ungarn på lik linje med Sverige og Bosnia og Hercegovina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Visekapteinen på landslaget var godt fornøyd med trekningen av Ungarn.

– Det var helt okei. Det viktigste var å unngå Ukraina. Jeg tror vi hadde hatt en ok sjanse mot alle de andre tre. Nå har vi en fair sjanse, sier Høgli til NTB.

Les også: Norge møter Ungarn i omspillet

FC København-spilleren ville gjerne ha sikret EM-billetten på Ullevaal, men blir det tur til Frankrike i 2016 vil det hele bli spikret i Budapest søndag 15. november. Norge åpner hjemme i omspillet torsdag 12. november.

– Hvis vi holder nullen hjemme har vi en kjempefordel. Da må Ungarn score et ekstra mål for hvert mål vi scorer. Ulempen er at vi ikke får avsluttet på Ullevaal og lage en kjempefest der, sier Høgli.

31-åringen måtte stå over landskampene mot Malta og Italia på grunn av en ryggskade. Den tidligere Tromsø-spilleren er usikker på om han rekker omspillkampene.

– Det er vanskelig å si. Det blir helt i grenseland. Planen er å være tilbake i full trening den uka som den første kampen går i, så det skal holde hardt. Vi får se, sier Høgli.