Bombehunden Arons siste dag på jobb

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bombehunden Aron takker for seg, etter ti år i tjeneste hos Oslo politidistrikt venter pensjonisttilværelsen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den beste bombehunden vi har hatt, sier Arons stolte hundefører gjennom alle år Torbjørn Silseth i Oslo politidistrikt til ABC Nyheter.

På sin 12-årsdag ble Aron takket av med kake og inviterte gjester på politihuset på Grønland i Oslo.

– Han har ikke hatt en eneste fraværsdag, og levert varene gjennom lang tid. Han har virkelig ikke vært tung å få på jobb.

Ifølge hundeføreren er Aron og de andre bombehundene helt uvurderlige.

– De er en veldig viktig hjelp både til forebygging og til å avdekke bomber. I tillegg er det de et viktig sikkerhetsakspekt for oss som jobber her.

Se video: Valgkamphunden Ridder er en reser i søppelplukking

I 2011 var Aron blant de første som kom til regjeringskvartalet og var med i jobben for å sikre at det ikke var flere bomber.

– Aron har vært med på de største oppdragene i Norge, og også i Danmark og Sverige, sier Silseth som er leder i bombegruppen i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg får alltid spørsmålet om hvor mange bomber har Aron funnet, men jeg vil heller snu spørsmålet. Hvor mange mistenkelig gjenstander er det ikke han har luktet på og kommet: Pappa dette er ikke farlig, dette er ikke sprengstoff.

Selv om Aron er i sprek form fortsatt og Silseth mener han kunne jobbet litt lenger, tror hundeføreren det nå er på tide å slappe av.

– 12 år for en stor hund er en gammel alder. Vi må ta hensyn til dyret, sier Sileth som nå må gå på jobb uten en av sine beste kolleger.

Se video: Gorillaen Koko ble adoptivmor etter rørende møte med kattunger