Filippinske myndigheter jobber for å få gislene frigitt

Norske Kjartan Sekkingstad og de tre andre som er tatt som gisler av Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene, ber for livet i en video fra gisseltakerne.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den filippinske regjeringen sier den jobber med å redde norske Kjartan Sekkingstad og tre andre som er tatt til fange hos Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringens mål er å ivareta sikkerheten deres og få dem frigitt og alle handlinger springer ut av dette, sier regjeringens talsmann Herminio Coloma Jr. onsdag i en kommentar til videoen gisseltakerne sendte ut dagen før.

56 år gamle Sekkingstad retter i videoen en innstendig bønn til eieren av Oceanview Marina på øya Samal sør på Filippinene, der han jobbet da han ble bortført sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall, samt Halls filippinske kjæreste Marites Flor, natt til 22. september.

Les også: Gislene på Filippinene ber om hjelp i video

Videoen ble lagt ut på YouTube tirsdag, noen timer etter at et islamistisk nettsted hadde publisert flere bilder av gisseltakerne og fangene deres.

Bildene viste også svarte flagg med teksten «Det er ingen annen gud enn Gud og Muhammed er Guds budbringer», med profetens runde segl under.

Abu Sayyaf har benyttet det samme flagget gjentatte ganger tidligere, og det samme har opprørere i ekstremistgruppen IS og terrornettverket al-Qaida.

Les også: Viser fram bilder av norsk gissel på Filippinene