Sandra Borch: – Det er ubehagelig å vite at jeg henger der

Sandra Borch er ikke fornøyd med Pegida-leder Max Hermansens bilde av henne på veggen.
Sandra Borch er ikke fornøyd med Pegida-leder Max Hermansens bilde av henne på veggen. Foto: NTB scanpix / Faksimile Klassekampen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Max Hermansen har et bilde av en lettkledd Sandra Borch hengende på veggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterungdommen har hatt som tradisjon å lage kalender med bilder av sentralstyret, ofte mens de poserer lettkledde og utfordrende.

Lørdag så tidligere leder av Senterungdommen, Sandra Borch at Pegida-leder og islamkritiker Max Hermansen hadde rammet inn og hengt opp et lettkledd bilde av henne på veggen, skriver Nordlys.

Bildet av Hermansen sto på trykk i Klassekampen i forbindelse med en reportasje om hans arbeid som lærer, og ble delt av tidligere FpU-leder Ove Vanebo på Facebook.

Les også: Sandra Borch fra Tromsø-bråk til Sp-landsmøte

– Printet ut fra nettet

Borch sier til Nordlys at hun har fått en del reaksjoner på bildet, og at hun har lurt veldig på hvorfor det henger på veggen til Hermansen.

– Det verste er at det ikke engang er et av bildene som ble brukt i kalenderen. Det må ha blitt printet ut fra internett og så hengt opp. Jeg synes det er ubehagelig, sier Senterpartipolitikeren til Nordlys.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sp-politikeren sier til Nordlys at hun er sterkt uenig med Hermansen i mye hans verdisyn, og at hun tar avstand fra hans syn på muslimer og islam.

Borch innrømmer at hun i ettertid angrer på at noen av de lettkledde bildene ble publisert, og at hun håper at Hermansen tar ned bildet.

Les også: Pegida-marsjer kan spre seg til flere norske byer

– Har bare blitt hengende

Max Hermansen sier til Nordlys at det var en kompis som hang opp bildet under en fest.

– Det er en gave fra en venn. Han syntes det var flott at noen i Senterpartiet endelig turte å ha meninger, og hang det opp på veggen min. Så har det bare blitt hengende. Det er ikke lenge siden.

Hermansen lover å ta ned bildet.