Meny

Syriske regjeringsstyrker erobrer viktig by

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter harde kamper erobret syriske styrker lørdag en viktig landsby i Hama-provinsen med russisk flystøtte.

Erobringen av den strategiske landsbyen Atshan i det nordøstlige Hama er ledd i en offensiv som har pågått i flere dager mot Khan Sheikhoun på grensa til Idlib, som ligger på hovedveien mellom Damaskus og Aleppo.

Byen er en skanse for den islamske Nusrafronten som har kontroll over Idlib og forsøker å rykke fram i Hama og Latakia, ifølge Rami Abdulrahman i Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Les også: – Kan ende med at Moskva ikke ser seg tjent med Putin og hans dager er talte

Det var onsdag at regjeringsstyrkene med støtte av den libanesiske Hizbollah-geriljaen og russisk luftstøtte innledet offensiven i utkanten av byen Hama.

Syrisk TV opplyste at hæren drepte 125 terrorister, slik regjeringen omtaler alle opprørerne mot regimet til president Bashar al-Assad.

De russiske flyene gjennomførte fra fredag til lørdag 64 tokt og traff 55 mål, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Mål for toktene var Den islamske staten (IS), både i Hama, Raqqa og Aleppo, ifølge departementet.

Les også: USA: – Få russiske angrep rammer IS og al-Qaida

Men SOHR opplyser at mange områder under kontroll av opprørere som også bekjemper IS, ble rammet. En av disse opprørsgruppene tok lørdag tilbake en by som dagen før var erobret av IS.

Opprørerne og deres tilhengere sier at IS har lite tilstedeværelse i Hama, Idlib og Latakia, og de anklager Russland for å angripe moderate og islamistiske grupper som bekjemper IS mer enn de angriper IS selv.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus