Meny

Ti døde i brann i leir for reisende i Irland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni mennesker, inkludert flere barn, mistet livet da det oppsto brann i en leir for reisende utenfor Dublin i Irland natt til lørdag.

– For øyeblikket kan jeg bekrefte at ni mennesker har mistet livet, og det var et antall barn blant dem, sa politisjef Diarmuid O'Sullivan til pressen. Han la til at noen var så unge som seks måneder.

Flere andre ble kjørt til sykehus med røykskader etter brannen i leiren som besto av husvogner og prefabrikkerte bygninger i Dublin-forstaden Carrickmines.

Irish Times skriver at de døde var fra to forskjellige familier. I den ene familien døde begge foreldrene, deres fire sønner og halvt år gamle datter.

Leiren er en såkalt stopplass, som irske myndigheter har opprettet for at de nomadiske irske sigøynerne, som kalles reisende, har et sted der de kan koble seg til strøm og vann. Det fins gjerne dusjer, fasiliteter for klesvask og beiteområder for hester på stopplassene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus