Tre politimenn knivstukket i Jerusalem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre israelske politimenn ble knivstukket lørdag av en palestiner i Jerusalems gamleby. Palestineren ble straks etter skutt og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet fant sted ved Damaskus-porten, like ved stedet der en palestinsk tenåring tidligere på dagen angrep to ultraortodokse jøder med kniv, før han selv ble skutt og drept.

De to politifolkene er lettere såret, opplyser helsepersonell. En tredje politimann ble alvorlig såret da han ble truffet av skudd som en annen politimann avfyrte mot gjerningsmannen, opplyser politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Det har den siste tiden vært en bølge med uro og voldelige sammenstøt i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

Flere palestinske knivangrep har skapt frykt blant israelere, og palestinere har holdt voldsomme demonstrasjoner og kastet stein mot israelske styrker, som på sin side har svart med både skarp ammunisjon og gummikuler og med tåregass og sjokkgranater.

Uroen har skapt frykt for at situasjonen kan utvikle seg til en ny palestinsk intifada, og både israelske og palestinske styresmakter maner til ro.

En utløsende faktor bak uroen har vært strid om plassen foran al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, som mange palestinere nå frykter at Israel vil åpne for religiøse jøder.