Meny

Tre politimenn knivstukket i Jerusalem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre israelske politimenn ble knivstukket lørdag av en palestiner i Jerusalems gamleby. Palestineren ble straks etter skutt og drept.

Angrepet fant sted ved Damaskus-porten, like ved stedet der en palestinsk tenåring tidligere på dagen angrep to ultraortodokse jøder med kniv, før han selv ble skutt og drept.

De to politifolkene er lettere såret, opplyser helsepersonell. En tredje politimann ble alvorlig såret da han ble truffet av skudd som en annen politimann avfyrte mot gjerningsmannen, opplyser politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Det har den siste tiden vært en bølge med uro og voldelige sammenstøt i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

Flere palestinske knivangrep har skapt frykt blant israelere, og palestinere har holdt voldsomme demonstrasjoner og kastet stein mot israelske styrker, som på sin side har svart med både skarp ammunisjon og gummikuler og med tåregass og sjokkgranater.

Uroen har skapt frykt for at situasjonen kan utvikle seg til en ny palestinsk intifada, og både israelske og palestinske styresmakter maner til ro.

En utløsende faktor bak uroen har vært strid om plassen foran al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, som mange palestinere nå frykter at Israel vil åpne for religiøse jøder.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus