Meny

Tina-siktet: – Jeg har ikke noe med saken å gjøre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har gjort mye rart i min ungdom, men ikke dette, sier en av de fire siktede i Tina-saken. Alle de siktede ble løslatt fredag kveld.

Stavanger Aftenblad møtte en av de siktede mennene etter at han ble løslatt.

– Jeg er hundre prosent sikker på at jeg ikke har noe med denne saken å gjøre. Greit. Jeg har gjort mye rart i min ungdom, men det er et avsluttet kapittel. Jeg forstår ikke hva jeg har gjort for å fortjene å bli dratt inn i dette, sier 36-åringen, som nå er bosatt i Kristiansand.

Les også: Siktede i Tina-saken løslatt – fortsatt drapssiktet

Meldte seg

Den fornyede etterforskningen i Tina-saken startet da en 36 år gammel mann overfor politiet snakket tre kamerater inn i saken. De fire er siktet for å ha drept Tina Jørgensen eller for å ha medvirket til det. 36-åringen Aftenbladet har snakket med var den andre som ble pågrepet i saken.

Han meldte seg på politistasjonen i Kristiansand da han fikk telefon fra politiet om at de ville snakke med ham. Han forteller at han så ble plassert i glattcelle før han ble fraktet til politistasjonen i Stavanger.

De fire siktede kjente hverandre fra barndomsårene i Lyngdal. Kun to av mennene bor i Lyngdal nå.

– Jeg kjenner de andre siktede, men i 2000, da drapet på Tina Jørgensen skjedde, hadde jeg så å si kuttet kontakten med dem. Jeg var ikke i Stavanger med dem i 2000, sier 36-åringen.

Les også: Tina-saken: Vitner bekymret etter løslatelse

Etterforskes videre

Det er ikke aktuelt nå, slik forsvarerne mener bør skje, å frafalle siktelsene mot de fire, understreket politiadvokat Herdis Traa i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

De siktede ble løslatt etter bare tre uker i varetekt, men etterforskningen fortsetter for fullt, understreket etterforskningsledelsen.

– Vi mener det ikke lenger er fare for forspillelse av bevis. Det var dette som var det opprinnelige fengslingsgrunnlaget, sa Traa.

Både forsvarerne og bistandsadvokatene synes imidlertid å forstå løslatelsene som starten på en prosess som vil ende med henleggelse.

Les også: VG: Siktet (36) sier han var i Tinas leilighet drapsnatten

Kan ta måneder

Aftenpostens erfarne rettskommentator Inge D. Hanssen skriver i avisen lørdag at politiet i Stavanger har tatt en riktig avgjørelse.

– Det er ikke vanlig at drapssiktede løslates fra varetekt, men det er heller ikke uvanlig. At de fire som er siktet for drapet på Tina Jørgensen løslates fra varetekt, betyr ikke at saken mot dem er henlagt, skriver Hanssen.

Han mener det er umulig å si hvor denne saken vil ende.

– Politiets etterforskning fortsetter. Det vil helt sikkert ta måneder før etterforskerne i Stavanger kan konkludere. Derfor ville det ha vært urettmessig å holde de fire siktede bak lås og slå til etterforskningen er avsluttet, skriver Hanssen.

Ikke overrasket

Tina Jørgensens mor er ikke overrasket over at de fire siktede ble løslatt fredag kveld, opplyser hennes advokat Kjersti Jæger.

– Det var egentlig ventet slik saken utviklet seg, sier Jæger til NTB.

Bistandsadvokaten og Tinas mor hadde torsdag kveld et møte med politiet hvor de ble informert om status i etterforskningen, og fredag morgen fikk de vite at de fire skulle løslates i løpet av dagen.

– Politiet har fortsatt etterforskningsskritt de skal gjennomføre. Moren ønsker jo at saken skal bli oppklart, men hun er opptatt av å finne det riktige svaret – ikke bare et svar, sier Jæger

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus