Meny

Politiet mener hovedmann i Lime-saken avlyttet lukket rettsmøte

Fredag ble en av hovedmennene i Lime-saken igjen fremstilt for varetektsfengsling. 38-åringen som har vært løslatt siden i sommer, er blant annet siktet for bedrageri, menneskehandel og heleri, i tillegg til å være medlem av en organisert kriminell gruppe. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener hovedmannen i Lime-saken avlyttet et lukket rettsmøte via telefonen til lillebroren og dermed har brutt straffeloven. Mannen er varetektsfengslet på ny.

– Vi ser det som helt nødvendig å gripe overfor den type handlinger, sier politiadvokat Ina Grande Jahre til Aftenposten.

Fredag ble en av hovedmennene i Lime-saken igjen fremstilt for varetektsfengsling. 38-åringen som har vært løslatt siden i sommer, er blant annet siktet for bedrageri, menneskehandel og heleri, i tillegg til å være medlem av en organisert kriminell gruppe.

Lillebroren har denne uken møtt i retten tiltalt for å ha planlagt kidnapping og urettmessig fengsling i Pakistan overfor et sentralt vitne i Lime-saken.

Ifølge avisa mener politiet at han har overtrådt straffeloven fordi lillebroren, som fulgte overføringen fra rettssalen fra et eget rom, ringte til storebroren slik at også han kunne følge med på det lukkede rettsmøte.

Fakta om Lime-saken

*Politiet og flere offentlige etater gikk i fjor høst til aksjon mot 20 butikker i Rælingen, Oslo, Bærum, Asker, Sandefjord, Larvik og Ski.

* Det er mistanke om grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri av Nav, lånebedrageri, bruk av andres identitet og skimming.

* 13 personer er siktet for menneskehandel. Ofrene kommer fra Pakistan og Nepal.

* I løpet av høsten skal statsadvokaten avgjøre tiltalebeslutningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus