Meny

Tina-saken: Vitner bekymret etter løslatelse

15 år etter drapet på Tina Jørgensen i Stavanger, er fire menn siktet for drapet. Arkivfoto: Politiet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ga politiet lydopptaket der en av de siktede forteller sin historie om Tina Jørgensens skjebne, er sjokkert over at politiet har valgt å løslate alle de fire siktede i den uoppklarte drapssaken.

Også et annet vitne som hevder at en annen av de siktede har tilstått overfor ham, er sterkt preget av utviklingen i saken. De to vitnene sier til Stavanger Aftenbladet at de frykter at deres forklaringer i den gjenopptatte etterforskningen kan få betydning for sikkerheten deres.

Redd

For tre uker siden ble fire menn siktet for drap eller medvirkning til drap i den 15 år gamle saken. Fredag ble de løslatt, men politiet presiserer at siktelsene opprettholdes.

– Jeg er redd, sier mannen som i avhør fortalte at en 36 år gammel bekjent fra Lyngdal i 2011 tilsto drapet overfor ham.

Politiet ønsker ikke å kommentere om de vil ta kontakt med de to sentrale vitnene fra Lyngdal i forbindelse med løslatelsen.

Bakgrunn: Siktede i Tina-saken løslatt – fortsatt drapssiktet

– Både når det gjelder de siktede og vitner, føler vi at vi har rimelig god kontroll på sikkerhetsmessige spørsmål. Vi har fredag hatt samtaler med de fire siktede om problemstillinger knyttet til løslatelsen. Om vi eventuelt blir enige med noen om å iverksette noe spesielt, vil vi ikke kommentere, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø, som leder Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Lydopptak

I lydopptaket som er publisert av TV 2, gir en av de siktede en detaljert forklaring om det som skal ha skjedd den natta da Tina Jørgensen forsvant, 24. september 2000. Ifølge TV 2 sier mannen på lydopptaket «at vi og jeg var der når hun døde, er 100 prosent sikkert.»

36-åringen forteller at det ble dårlig stemning mellom han, kameraten og Tina da de gikk hjem.

Mens han selv snakket med Tina, kom kameraten bak henne, sier mannen.

«Da han kom tilbake, så var det kanskje et par utløste ord, og så kakket han henne i bakhodet. Og da tror jeg han hadde kanskje en stein i hånden eller et eller annet. Så var det kanskje to ord og så bang, bang», forklarer 36-åringen til kameraten på lydopptaket.

Uheldig med offentliggjøring

Advokat Thomas Randby forsvarer den siktede som blir omtalt som den som utførte drapet. Randby sier til TV 2 at det er så mange spørsmålstegn knyttet til lydopptaket, at han mener bevisene ikke holder i saken. Han mener det er uheldig at opptaket offentliggjøres.

– Slik jeg ser det er det meget uheldig. Det vil ytterligere stigmatisere personer, også min klient, selv etter at mediene er kjent med at politiet løslater, sier han.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus