Meny

Toghelt knivstukket under slåsskamp i California

Spencer Stone (til høyre) ble hedret av det amerikanske luftforsvaret etter å ha bidratt til å avverge togangrepet i Frankrike i august. Onsdag kveld ble han knivstukket gjentatte ganger. Foto: Gary Cameron / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spencer Stone, en av de amerikanske soldatene som avverget togangrepet i Frankrike i august, er blitt utsatt for et knivangrep.

Stone ble knivstukket gjentatte ganger i overkroppen under en slåsskamp utenfor en bar i Sacramento i California onsdag kveld lokal tid.

Han ble sendt til sykehus med alvorlige skader, men tilstanden skal være stabil.

Ikke tatt

Slåsskampen skal ikke være knyttet til Stones rolle i togdramaet i Frankrike for halvannen måned siden, og det skal ikke dreie seg om terror, ifølge visepolitimester Ken Bernard i Sacramento.

Gjerningsmannen er ikke pågrepet, men politiet tror ikke han skal ha kjent til Stone fra tidligere.

Politiet sier krangelen startet utenfor en bar i sentrum av Sacramento, et område med mange populære nattklubber, restauranter og kunstgallerier.

Etterforskere har undersøkt åstedet, og en kvinne og en mann er avhørt i forbindelse med angrepet, opplyser politiet til KCRA.

Hedret

Den amerikanske soldaten var en av fem passasjerer som grep inn da en tungt bevæpnet mann løsnet skudd med kalasjnikov på et høyhastighetstog mellom Amsterdam og Paris 21. august. To personer ble skadd i hendelsen.

I etterkant ble de fem heltene tildelt den franske Æreslegionen. Stone ble også tildelt det amerikanske luftforsvarets øverste utmerkelse for handlinger som ikke er utført i strid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus