Meny

– Mengder av våpen fraktet til Russlands baser i Syria

Et russisk kamphelikopter i nærheten av havnebyen Latakia i Syria tidligere denne uken. Foto: Reuters Tv / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har fraktet store mengder våpen og annet militært materiell og flere hundre soldater til Syria den siste uken, ifølge USA.

Den amerikanske NATO-ambassadøren Douglas Lute sier utstyret er blitt fraktet til Russlands to militærbaser i Syria.

– Det er faktisk ganske imponerende hva de har klart å få ned dit i løpet av en ukes tid, sa Lute til pressefolk i Brussel onsdag.

Ifølge ambassadøren er artilleri, langdistanseraketter, luftforsvar og en bataljon russiske soldater blitt fraktet til basene i Tartus og Latakia. Her skal det nå befinne seg kampfly, kamphelikoptre, marineskip, artilleri og noen av Russlands mest avanserte stridsvogner. Soldatene omtales av Lute som bakkestyrker.

Syriske og russiske styrker iverksatte onsdag det som så ut til å være deres første omfattende koordinerte angrepet på opprørsgrupper i landet. Regjeringsstyrkene til Syrias president Bashar al-Assad og deres allierte militsgrupper fikk støtte fra russiske kampfly og marinefartøyer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus