Fire væpnede ran på ni dager i Bergen

Politiet leter etter en ung mann som ranet en Esso-stasjon med pistol i Bergen tirsdag kveld. Ranet er det fjerde i byen på en drøy uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 22.36 tirsdag kveld fikk politiet melding om at bensinstasjonen i Nattlandsveien var ranet. En mann med sort hettegenser og pistol kom inn på stasjonen og ropte «give me the money», fortalte operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Han var der i ett minutts tid før han forsvant. Han har trolig fått med seg kontanter, men vi vet ikke hvor mye, la Kronen til.

Onsdag kveld var mannen fortsatt på frifot, melder NRK.

Tidlig samme dag fikk NTB opplyst at politiet har sikret seg bilde av gjerningsmannen.

– Jeg vet ikke hvor godt det er, men jeg regner med at det blir frigjort etter hvert, sa Lars Gjelte fra Hordaland politidistrikt.

Flere ran

I forrige uke ble også en kiosk og en annen Esso-stasjon i Bergen ranet av en mann i svart hettegenser. Dessuten ble en tredje forretning ranet av en pistolmann iført rød hettegenser.

– Det er selvfølgelig altfor tidlig å konkludere med en sammenheng (mellom ranene). Men vi har det med oss i tankene, sa operasjonslederen.

Han har fått følgende beskrivelse av personen som utførte ranet tirsdag kveld:

– Han er hvit i huden, muligens mellom 18 og 20 år og iført hvit caps, sort hettegenser, svarte joggebukser og svarte sko med hvite kanter.

Kan være tilfeldig

Politiet har etter ranene, som alle var væpnede, gått gjennom store mengder overvåkingsbilder, uten at det har ført til pågripelser, skriver NRK.

– Det er åpenbart noen som trenger penger, og velger å gå på kiosker og bensinstasjoner. Utbyttet er gjerne ikke så stort. Men det er snakk om fullbyrdede ranshandlinger, og det tar vi alvorlig. Vi prøver så godt vi kan å nøste i disse sakene og finne fram til gjerningsperson, sier leder for allmennseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Jan Martin Skulstad til kringkasteren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus