Kenyansk politi: – Nordmann ble drept på fest

Bilde av 24 år gamle Ole Marius Egset Stenby som ble funnet drept i Nairobi i Kenya søndag 4. oktober.
Bilde av 24 år gamle Ole Marius Egset Stenby som ble funnet drept i Nairobi i Kenya søndag 4. oktober. Foto: Privat / NTB scanpix

Den 24 år gamle nordmannen som ble funnet død i Kenya i helgen, ble drept, mener kenyansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lokale politisjefen Robinson Mboloi sier til VG at Ole Marius Egset Stenby ble drept på en fest i hovedstaden Nairobi.

Stenby skal ha hatt stikkskader da han ble funnet, men politiet vet foreløpig ikke om disse var dødelige. Etterforskerne jobber fortsatt med å få klarlagt dødsårsaken.

Festen ble arrangert av Stenby og kjæresten hans i leiligheten til en venn lørdag kveld. Mannen som eier leiligheten, kontaktet politiet morgenen etter. Stenby skal ha ligget død i en sofa da politifolkene kom til stedet.

Les også: Fem pågrepet etter at norsk mann døde i Kenya

Leter etter kjæresten

Politiet forteller at de fortsatt leter etter Stenbys kjæreste, som også skal ha vært på festen.

– Vi tror hun sitter på viktig informasjon om hva som skjedde, sier Mboloi.

Fem personer er avhørt og varetektsfengslet, men det er ikke kjent hva de er siktet for. Eieren av leiligheten er angivelig blant de siktede.

Tidligere har den kenyanske avisa Daily Nation skrevet at Stenby døde bare noen timer før han skulle fly hjem til Norge.

– Jeg hadde aldri trodd at noe sånt skulle skje. Han var den snilleste personen du kunne møte, sa en venn av nordmannen til VG tidligere denne uken.

– Bodde i Paraguay

På en profil på internett har Stenby skrevet at han var glad i å reise, og at han var i gang med å starte en bar i den kenyanske byen Mombasa.

24-åringen, som kommer fra Ålesund, skal tidligere ha bodd i Paraguay. Ifølge Daily Nation er det to år siden han ble kjent med mannen som eier leiligheten hvor han ble funnet drept.

Norsk politi gikk onsdag ut med navnet på nordmannen, etter samtykke fra de pårørende. De har fått tilbud om bistand fra den norske ambassaden i Nairobi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus